SciFinder-n próbahozzáférésHozzáadás a kedvencekhez
Hiba

Tisztelt Felhasználóink!

 

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani, hogy próbahozzáférés keretében két héten át (2018.09.26 - 2018.10.10. között) lehetőség nyílik a SciFinder-n kémiai adatbázis új keresőfelületének megismerésére az EISZ Nemzeti Program jóvoltából.

 

A szolgáltatás a korábbi SciFinder bővített változata, mely a megszokott funkciókon túl sok új lehetőséget kínál a felhasználóknak.

Az új fejlesztés az automatikus kiegészítés funkcióval könnyebbé teszi a keresést, és lehetőség nyílik immáron a kereső kifejezés csonkolására is. Kibővültek a tárgyszó szerinti keresési lehetőségek és immáron lehetőség nyílik szinte az összes nyelv szerinti szűrésre is (tehát már nem csak 9 választható).

Az adatbázis ezen új verziója már biztosítja a böngészőben több lapfülön, párhuzamosan futtatott kereséseket is.

A kémiai szerkezet szerint történő lekérdezés az eddig megszokott módon teszi lehetővé a keresést, azonban ez már rögtön kombinálható kulcsszavakkal.

 

Jelenlegi próbahozzáférés során nemcsak a SciFinder-n adatbázis válik elérhetővé, hanem lehetőség lesz a Methodsnow kipróbálására is, amely a cikkekben leírt szintetikus- és analitikai módszerek részletes leírását teszi elérhetővé az adott reakcióra és szerkezet(ek)re vonatkozóan.

Ezentúl alkalom nyílik a PatentPak kipróbálására is, ami lehetővé teszi a (a gyakran több száz oldalas) szabadalmakon belül is a keresést, akár kémiai szerkezetekre is.

 

 

Az adatbázis csak egyéni regisztrációt követően érhető el, de a korábbi felületen már regisztrált felhasználók számára nem szükséges új regisztrációt elvégezni, a megszokott felhasználónévvel tudják használni ezt az új változatot is.

A PatentPak használatához a böngészőben engedélyezni kell a felugró ablakokat.

 

Angol nyelvű használati útmutatót a következő linken keresztül érhetnek el:
http://web.cas.org/help/SciFinderN/english/index.htm#t=Introduction_to_searching.htm