Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem

Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem
A könyvtár zárva tart - Friss információk

Tisztelt Látogatóink!

Magyarország kormánya 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett az ország teljes területére a koronavírusjárvány miatt.
Az Egyetem rendelkezésének megfelelően a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának szolgáltatásai korlátozásra kerülnek, melyek visszavonásig érvényesek.

A könyvtár nem látogatható, helyben használatra nincsen mód.

Az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

- online források használata (javasoljuk az online könyvek VPN hozzáféréssel történő használatát)
- könyvtárközi kölcsönzés
- kölcsönzés (korlátozott módon)

A kölcsönzés ideiglenes menete:

Kérjük, használja online katalógusunkat a dokumentum kereséséhez, csak az elérhető, kölcsönözhető példányokra küldjön kérést. A kéréseket e-mailben fogadjuk a konyvtar@semmelweis-univ.hu címen. Kérjük az email-be írja meg diákigazolványa, annak hiányában személyi igazolványa számát, a kölcsönözni kívánt dokumentum címét és raktári jelzetét, telefonos elérhetőségét.

A kérés teljesítéséről előzetesen visszaigazoló e-mailt küldünk, a kölcsönzött dokumentumok érvényes diákigazolvány vagy hallgatói jogviszony igazolás illetve nem egyetemi polgárok esetében személyi igazolvány bemutatásával a portán vehetők át előzetes egyeztetést követően.

 

A könyvek visszavétele szünetel, hosszabbítás lehetséges

A könyvek visszavétele a veszélyhelyzet ideje alatt szünetel, azonban 2020. március 12-től a veszélyhelyzet megszűnéséig nem számítunk fel késedelmi díjakat.

A lejárt kölcsönzések meghosszabbítását a késedelmi díj törlése mellett is javasoljuk, a lejárati figyelmeztetések jövőbeni ismételt küldése érdekében.

A hosszabbítás az általános szabályoktól eltérően a könyv bemutatása nélkül lehetséges, az online katalógusban, vagy a konyvtar@semmelweis-univ.hu címre küldött email segítségével.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

Image from © pixabay_mattthewafflecat