MAGYAR ORVOSI KÖNYVTARAK SZÖVETTSÉGE - MOKSZ


 Bemutatkozás, vezetőségi hírek
 Hírek, felhívások
 Kiadványok
 Rendezvények, programok
 Alapszabály
 Szakmai anyagok
 Hasznos linkek
 Oktatás
 Pályázatok
 
Oktatás

Az Informatio Scientifica Informatio Medicata 2012 Workshopjai szeptember 26-28.


ProQuest workshop
Sophie Panagi a cég képviselője egy jól felépített, főként a gyakorlatra koncentráló érdekes előadással várta az érdeklődőket. Bemutatásra kerültek a ProQuest platformon elérhető adatbázisok.

Elsevier workshop
A konferencia nulladik napján tartotta előadását Maja Ravnikar és Michael Krupa az Elsevier legújabb termékéről, a ClinicalKey-ről.

Ovid workshop
konferencia első napján az Ovid technológia, adatbázisok iránt érdeklődők találkozhattak az Ovid Technologies cég nemzetközi tréner menedzserével Michael Fanninggel. A workshop központi témája a MeSH tárgyszavas keresés lépései, alkalmazhatósága és fontossága, valamint - a talán kevésbé ismert és alkalmazott - Basic Search algoritmusának működése, eredménye

Minerva-Ebsco workshop
konferencia második napján egy workshop keretében két előadás is szerepelt: az elsőt Marta Dyson és Lukács Eszter tartotta "Wiley konzorciumi ajánlat bemutatása a Minerva-EBSCO-tól" címmel, ezután pedig Jan Luprich "EBSCO Discovery Service és EBSCO ekönyvek" című bemutatója következett.

A workshopokról, valamint a konferenciáról az alábbi linken bővebb információk is találhatóak: Központi Könyvtár honlapja

Micromedex tréning a Központi Könyvtárban 2012. június 25.


2012 június 25-én megrendezett Micromedex tréning várta az érdeklődőket és szakmabelieket a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában. A program címe az alábbi volt: Micromedex on site training on the new version of micromedex 2.0 and an introduction to some new products and product enhancements Az előadó pedig Fabien Wecker (Thomson Reuters - Client Relationship Manager) Remco Van De Merwe az MDX európai menedzsere és Szántó Péter, az ITS Ltd magyarországi képviselője kíséretében volt.

A tréning programja megtekinthető az alábbi linken: Micromedex training plan


Oxford University Press workshop 2012. január 18.


2012. január 18.-án került megrendezésre a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában az Oxford University Press workshop-ja, amelyen Marzena Giers-Fidler tartott továbbképzést és bemutatót a kiadó orvosi, egészségügyi forrásairól.

A workshop témája az alábbi volt:
- Oxford Journals Medical collection
- Oxford Medical Handbooks Online
- Oxford Textbooks Online - including Oxford Textbook of Medicine
- other medical libraries/resources available onlineProQuest Tréning 2010. április 16.


2010. április 16-án 10 órától ismét Proquest-tréninget szerveztünk a ProQuest konzorciumi tagok és az érdeklődők részére, hogy megismerhessék az újdonságokat, illetve a már meglévő adatbázisok, elektronikus források kezeléséről minél bővebb ismereteket szerezhessenek. Az előadó, Oriana Filipionek rövid bemutatója után a résztvevőknek alkalmuk nyílt arra, hogy gyakorlati ismereteket is szerezzenek az adatbázisokkal kapcsolatban.

A tréning anyaga letölthető az alábbi linken


EBSCO Információs Nap 2010. március 31.


Az EBSCO a Magyar Orvosi Könyvtárosok Szövetségével közösen szervezett egy előadásokból és tréningekből álló információs napot a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárban. A rendezvény témája: "az EBSCO orvostudományi ajánlata - Minőség és hatékony keresés" volt.
Az előadásokon főként az EBSCO Publishing full textes adatbázisait (MEDLINE, CINAHL, SPORTDiscus, Dentistry & Oral Sciences Source, Dynamed), illetve az American Medical Association online folyóiratát, majd pedig az A-to-Z online folyóiratkatalógust mutatta be a két előadó: Lukács Eszter és Jan Luprich.
A tréningek során az EBSCONET folyóirat-katalógus hatékony használatához kaptak még több hasznos információt a résztvevők, majd keresési feladatokat oldottak meg EBSCOhost használatával kapcsolatban.

A rendezvényről készült képek


EBSCO Workshop 2009. november 24.


2009. november 24-én került megrendezésre az EBSCO Workshop és Tréning a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában. A tréning fő témái voltak a CINAHL, a SportDiscus és a MEDLINE adatbázisok, illetve gyakorlati alkalmazásuk.

A workshop anyaga elérhető az alábbi linkre kattintva:

1.rész
2.rész

A workshop képei


Az Informatio Medicata 2009 Workshopjai

2009. szeptember 16. szerda

ProQuest Workshop
A konzorciumi tagok részére szervezett programon megvitatásra kerültek az eddigi tapasztalatok, illetve a tagok ismét tréningen vehettek részt.


2009. szeptember 17. csütörtök

Wiley Workshop
A leendő és jelenlegi Wiley konzorcium tagjai tájékozódhattak az új lehetőségekről, illetve az eddigi tapasztalatok megvitatására is sor került.

LWW Workshop
A rendezvényen az Ovid SP új lehetőségeiről, alkalmazásairól szerezhettek információt az eddigi és az új felhasználók.


2009. szeptember 18. péntek

EBSCO Workshop
A workshopon a Medline with Full Text és az EBSCO egyik hamarosan megjelenő új fogászati adatbázisa, a Dentistry & Oral Sciences Source került bemutatásra.


ProQuest Workshop 2009 április 28.

2009. április 28-án rendezte meg a Központi Könyvtár a ProQuest Workshopot és tréninget. Az előadó, Oriana Filipionek mutatta be a konzorciumi tagoknak, illetve az egyetemi könyvtárosoknak az új ProQuest Hospital Collectiont. A tréning végén minden résztvevő, sikeres teszt kitöltése esetén, oklevelet szerezhetett igazolva az ott elsajátítottakat.


Ovid LWW tréning 2009 március 9. és 10.

2009. március 9-én és 10-én a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára Ovid tréninget szervezett az LWW konzorciumi tagok számára. Az Ovid képviseletében Miguel Toribio-Mateas, professzionális oktató vett részt a programon, így biztosítva volt, hogy hasznos és tanulságos információkhoz jutottunk hozzá, ami segíti az Ovid adatbázisok és források használatatát a mindennapi munkánk során.


Thomson Reuters Workshop 2009 február 23.

2009. február 23-án a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára bibliometriai workshopot rendezett a Thomson Reuters két képviselőjével, Ann Kushmerickkel és David Horkyval.
Az ország több könyvtárából érkeztek érdeklődők, hogy nemcsak a Thomson Reuters termékeinek legújabb verzióiról, hanem intézetünkről, kutatóinkról is több információt tudhattunk meg.Interaktív tudományos forráskutatás elektronikus könyvtári környezetben, publikációs stratégiák és segédeszközök
2005. - Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár

A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára által 2005. február 01. - 2005. április. 04. között szervezett, "Interaktív tudományos forráskutatás elektronikus könyvtári környezetben, publikációs stratégiák és segédeszközök" című kurzusra 18 hallgató jelentkezett. A kurzus minden résztvevője sikeres vizsgát tett.


Életképek1


Életképek2


Fal elötti sor: Nagy Gábor, Nagy Andorné Pálhegyi Zsuzsa, Kocsisné Török Katalin, középső sor: Hegyközi Ilona, Szentesi Ferenc, Tukacs Ilona, első sor: dr. Polner Kálmánné Batkó Mária, Huszárné Szabó Mária


Kovács Annamária, Tegzes Erzsébet, Martos Veronika, Kissné Balogh Éva


Elöl Kiss Danuta, hátul: Szigetváry Katalin


Kovács Annamária és Tegzes Erzsébet


Balról Huszárné Szabó Mária, Heinzné Oszaki Judit, jobbról: Dégi Mária, Bartháné Nagy Erzsébet, Schmidthné Farkas Mária


Záróvizsga: középen dr. Fonyó Istvánné, vizsgaelnökArchívum
 
utolsó módosítás:  2009.10.19.