Az egyetem legsikeresebb kutatóiHozzáadás a kedvencekhez
Hiba

Dr. Bagdy György tudományos rektorhelyettes tájékoztatója a Semmelweis Egyetem legsikeresebb kutatóinak 2017-es listájával kapcsolatban:

 

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

 

Az MTMT adatbázis szerepe a 2015. évi CXXXI. törvény 47. § (2) bekezdése értelmében kiemelten fontos. A törvényi szabályozás lehetővé teszi, hogy az intézmények előzetes tájékoztatása nélkül a felettes intézmények/minisztériumok (pl. EMMI) megkeresésére az MTMT adatot szolgáltasson az intézmény MTMT adatállományáról, azonban általunk végzett központi lekeresések is történnek. Fontos a feltöltésnél a teljességre való törekvés, bemutatva ezzel az egyetem tényleges és pontos publikációs aktivitását. Ennek jegyében készítettük el - a korábbi évekhez hasonlóan - egyetemünk legjobb tudományos teljesítményt felmutató munkatársainak listáját az MTMT-be 2017. december 31-ig feltöltött adatokat alapul véve. A listára felkerülés alapvető feltétele volt az aktív egyetemi státusz, természetesen a professor emeritust is ideértve. Emellett bekerültek azok, akik ma is rendszeresen (pl. hetente egyszer, vagy legalább évente néhány hónapig gyakran) oktatást, kutatást vagy gyógyítást végeznek egyetemünkön, továbbá nevüket egyetemünkkel kötik össze.

 

Az előző évi tapasztalatok alapján a különböző indikátorokhoz tartozó listák külön érhetőek el, azok nem kerültek egyesítésre. Így öt szempont szerinti kutatói listát készítettünk, melyek a táblázat munkalapjain tekinthetők meg, mely letölthető a Központi Könyvtár honlapjáról (https://lib.semmelweis.hu/nav/Egyetemi_Toplistak_2017)

 

- Legtöbb független idézet az MTMT közlemény és idéző általános értékelő táblázat "Tudományos közlemények (I-IV.)" sora alapján

- Legtöbb független idézet az MTMT közlemény és idéző általános értékelő táblázat "Idézők összesen, minden típus, minden jelleg" sora alapján

- Legtöbb első szerzős idézet* az MTMT MTA V. Orvostudományi Osztály értékelő táblázata alapján

- Legtöbb utolsó szerzős idézet* az MTMT MTA V. Orvostudományi Osztály értékelő táblázata alapján

- H-index az MTMT közlemény és idéző általános értékelő táblázat "H-index" sora alapján

 

* A megosztott első / utolsó szerzős közelmények közül az MTMT csak a ténylegesen első / utolsó helyen szereplő szerzők esetén számítja be a közleményt.