Bejelentkezés
Van még hely a könyvtárban?
IP:23.20.86.177 (További info)


Magunkról
Email: konyvtar@semmelweis-univ.hu
Telefon:
Mikszáth tér kölcsönzés:
(1)459 15 00 / 60514
EOK épület kölcsönzés:
(1)459 15 00 / 60008
umft TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR-2010-0023 Semmelweis Tudáshálózat

Trip Database trialHozzáadás a kedvencekhez
Hiba

Tisztelt Felhasználók!

 

Tájékoztatjuk, hogy a  Trip Database egy hónapos próbahozzáférést nyújt a Semmelweis Egyetem számára április 30-ig.


Trip Database (Turning Research Into Practice) egy klinikai keresőmotor mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyen és egyszerűen találjanak és használjanak minőségi kutatási eredményeket a gyakorlat és az ápolás támogatásához.

 

A kutatási eredmények mellett a Trip biztosítja a klinikai orvosoknak a hozzáférést egyéb tartalomhoz, mint képek, videók, betegtájékoztatók, oktató anyagok és hírek.

 

A Trip elsősorban bizonyítékon alapuló orvoslás fontos forrásait indexeli, és  esettanulmányok, útmutatókat, elsődleges kutatásokat, tényeken alapuló összefoglalókat, valamint "klinikai kérdések és válaszok (Q&A)" dokumentumtípusok találhatók meg.  Annak ellenére, hogy nem teljes szövegű adatbázis, a nyílt hozzáférésű források mellett intézményi regisztráción keresztül a felhasználók számára lehetővé válik az intézmény által előfizetett forrásokban való keresés, azok teljes szövegű megtekintése.

 

Az összetett keresés során kereshetünk csak a címben, illetve a teljes szövegben is. A találatok közötti böngészést segíti, hogy bizonyíték típusokba, illetve klinikai területekre bontva is megjeleníthetjük őket, illetve tovább szűrhetőek a megjelenési dátum szerint.

 

A PICO strukturált kérdésfeltevési modell alkalmazásával lehetőség van a megfelelően felépített keresőkérdés megadására - a négy fő pillér, mint  betegek (patients),  beavatkozás (intervention), összehasonlítás (control) és kimenetel (outcome) megadásával.

 

Az adatbázis és további információ az alábbi címen érhető el: https://www.tripdatabase.com/