Semmelweis Egyetem KönyvtáraiHozzáadás a kedvencekhez
Hiba
A kiadvány első alkalommal jelenik meg, korábban nem létezett hasonló összefoglaló mű, amely a Semmelweis Egyetem könyvtári hálózatát mutatta volna be.  

 

 A Kiadvány létrejöttét a Társadalmi Megújulás Operatív Programban meghirdetett, könyvtárak számára kiírt „Tudásdepó Expressz” elnevezésű pályázat tette lehetővé.

A Központi Könyvtár mellett 3 kari, 1 tanszékcsoporti és 32 tanszéki könyvtárat tartunk nyilván. A hálózat központjaként a Központi Könyvtár legfontosabb feladata, hogy a XXI. századi igényeket kielégítő, minőségi működésében egységes könyvtári ellátást biztosítsunk az egyetemen folyó oktatás, kutatás, gyógyítás támogatására.

Folyamatos szakmai, módszertani felügyelettel, támogatással fordulunk a hálózat tagjai felé, szorosan együttműködünk az összes tanszéki könyvtárral, különösen a korszerű online állománymenedzsmentet érintő kérdésekben.  

 A kiadvány összeállításakor fontos szempont volt, hogy a hálózat mögött rejlő könyvtári állomány értékéről, összetételéről, kialakulásáról szélesebb körben tájékoztathassuk a nyilvánosságot.

Az intézeti könyvtárak speciális szakanyaggal rendelkeznek, a fenntartó intézet jellegéhez igazodva. Ennek megfelelően az állománygondozási szokások, a szolgáltatások köre és az online forráshasználat oktatása eltérő tartalmú.