TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR 2010-0023 Hozzáadás a kedvencekhez
Hiba

 

Semmelweis Tudáshálózat  - TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR 2010-0023

 

 

A pályázati konstrukció teljes címe „Tudásdepó-Expressz” – a könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében.

 

A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára, célul tűzve ki a komplex szolgáltatásfejlesztést a minőségi orvosképzés érdekében, a TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR 2010-0023 pályázaton elnyert támogatásból a következők megvalósítását vállalta:

 

—retrospektív, elektronikus állomány-feldolgozás

rendezvénysorozat

a Semmelweis Egyetem könyvtári hálózatának tagjait bemutató kiadvány —

könyvtárszakmai és idegen nyelvi továbbképzésen való részvétel

interaktív könyvtári portál „Semmelweis Tudástár” felület

 

A projekt időtartama: 2010. szeptember 23 - 2011. szeptember 23., az elnyert támogatás összege 22.695.802 Ft.

 

A projektben a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár együttműködő partnere volt a Testnevelési és Sporttudományi Kar Könyvtára és az Egészségtudományi Kar Könyvtára.

 

Retrospektív, elektronikus állomány-feldolgozás:


A könyvtár 13.500 db dokumentum feldolgozását vállalta a HunTéka integrált könyvtári rendszerben; 4500 példány a Központi Könyvtár feldolgozatlan könyvállományából (ebből 1000 példány a muzeális állományból), 3000 az Egészségtudományi Kar Könyvtárának, 6000 a Testnevelési és Sporttudományi Kar Könyvtárának állományából. Az állományfeldolgozás 22 könyvtáros összehangolt munkájának eredményeképpen valósult meg.

 

Rendezvénysorozat:


A pályázati vállalás 50 rendezvény 12 hónapon belüli megvalósítását tartalmazta. Ezen belül helyet kaptak az egyetem könyvtárait bemutató és népszerűsítő látogatások; a könyvtárosok és könyvtárhasználók képzései; szerzői estek; digitális és információkeresési készségeket fejlesztő programok valamint könyvtárszakmai előadások.

Tovább >>>

 

A Semmelweis Egyetem könyvtári hálózatának tagjait bemutató kiadvány:


A színes, olvasóbarát kiadvány, mely a Semmelweis Kiadó gondozásában jelent meg, bemutatja a Semmelweis Egyetem teljes könyvtári hálózatát, ezzel eddig nagy hiányt pótolva.

 

Könyvtárszakmai és idegen nyelvi továbbképzésen való részvétel:


Könyvtárszakmai képzésben („A kulturális örökség védelme 1850 előtti dokumentumok esetében” ) 2 fő, idegen nyelvi képzésben 10 fő (8 fő angol felsőfok; 2 fő angol középfok) vett részt.

 

Interaktív könyvtári portál „Semmelweis Tudástár” felület:


A pályázat keretein belül megvalósult az interaktív, többnyelvű könyvtári portál, web2-es alapokra építve. Ugyancsak a projekt keretében készült el a korszerű közösségi tudásmegosztás szellemében a „Semmelweis Tudástár” felület, ahová az egyetem hallgatói, oktatói, könyvtárosai tölthetnek fel jegyzeteket, oktatási és tanulási segédanyagokat.