Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem

Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem
InCites workshop 2018. június 14

2018. június 14-én, csütörtökön került megrendezésre a Központi Könyvtárban az InCites adatbázist ismertető tréning.

 

Az előadás széles körben mutatta be a Clarivate Analystics által kínált adatbázisokat, a cég által bevezetett újításokat.

A workshop kezdetén Soós Sándor a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ, Tudománypolitikai és Tudományelemzési Osztályának osztályvezetője rövid bevezető előadásában összefoglalta az InCites adatbázis könyvtárak, egyetemek számára kínált főbb lehetőségeit és emlékeztetett arra, hogy a kinyert számadatok elemzése körültekintést igényel.

 

A workshopot Massimiliano Carloni előadó tartotta angol nyelven. A tréning két részből tevődött össze, így biztosítva az érdeklődők számára, hogy átfogó képet kaphassanak a cég történetéről, valamint az InCites adatbázisról mind elméleti, mind gyakorlati szinten.

 

A workshop első részében a résztvevők megismerkedhettek a cég fejlődésével, a különböző adatbázisok fejlesztésének történetével, az InCites kínálta lehetőségekkel, funkciókkal. Egy rövid kávészünetet követően a jelenlévők gyakorlatban, lépésről lépésre elsajátíthatták az InCites használatát, az adatbázisban történő keresési technikákat, szűrési lehetőségeket, grafikus ábrázolást, a felületen történő egyéni profil kezelését, valamint a speciális mentéseket és fájlok feltöltésének módját.

 

Képek: