Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem

Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem
UpToDate tréning - 2015. október 21.

Webinar keretén belül tartott Jenny Lewis tréner egy interaktív előadást az UpToDate adatbázis használatáról angol nyelven.
Az UpToDate egy klinikai döntéshozatalt támogató adatbázis. A benne található szócikkek szigorú ellenőrzési folyamat után kerülnek be az adatbázisba, és az adott témakörök szakirodalmát világhírű szaktekintélyek folyamatosan frissítik.
A tréning során az adatbázis használatát egészen az alapoktól ismerhették meg az érdeklődők, konkrét példákon keresztül bemutatva a honlap felépítését. Az UpToDate adatbázisban több kategóriában kereshetünk, így például szűkíthetjük a találati listát a csak felnőttekre, gyermekekre vonatkozó halmazra, illetve kereshetünk csak betegtájékoztatókban, vagy a szócikkekhez kapcsolódó ábrák között. A keresések mellett böngészési lehetőség is adott a honlapon.
Az adatbázisban leírások mellett különböző kalkulátorok is rendelkezésre állnak a klinikai döntéshozatal segítésére.
A webinar végén a résztvevők feltehették kérdéseiket is. A bemutató lehetőséget biztosított arra, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az adatbázis használatát, ezáltal munkájuk során minél gyorsabban jussanak pontos és precíz, megbízható információkhoz.