Megjelentek a 2022-es impaktfaktor értékek

Tisztelt Olvasóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2023. június 28-án megjelentek a 2022-es impaktfaktor értékek a Clarivate Analytics Journal Citation Reports (JCR) előfizetéses adatbázisában.

A következő változásokról tájékoztatjuk Önöket:

  • Eddig a Web of Science Core Collection Science Citation Index Expanded (SCIE) és a Social Science Citation Index (SSCI) részében található folyóiratok kaptak IF-értéket. Az új JCR kiadásban kiterjesztették az IF-értékek listáját az Arts and Humanities Citation Index (AHCI) és a multidiszciplináris Emerging Sources Citation Index (ESCI) folyóiratokra is, azaz jelentősen bővült az IF-es lapok száma.
  • A 2022-es IF-értékek a korábbi három tizedesjegy helyett egy tizedesjeggyel jelennek meg a JCR adatbázisban. (A 2022 előtti IF-eknél maradt a három tizedesjegy.)
  • Azoknál a 2022-es IF-értékeknél, ahol az IF kisebb, mint 0,05, a 0 érték helyett a < 0,1 érték látható. (A 2022 előtti IF-eknél nincs ilyen jelölés.)

A fenti változások csak a 2023-as JCR kiadásban szereplő mutatószámokat érintik, amelyek 2022-es adatokon alapulnak; a korábbi évek értékei nem változtak.

Bővebb információért kérjük látogassanak el a következő oldalakra: