PhD igazolás

PhD fokozatszerzésnél a benyújtott disszertáció egyik melléklete a Központi Könyvtár által hitelesített Könyvtári adatlap, mely a fokozatszerzés publikációs követelményeinek igazolásául szolgál. A disszertáció benyújtásához szükséges könyvtári igazolást az alábbiak szerint eljárva tudja megkapni:

1. Szükséges MTMT hozzáférést igényelnie, amennyiben nem rendelkezik vele. A regisztrációt az adott szervezeti egység tanszéki MTMT adminisztrátorától (MTMT az Egyetemen) lehet kérni.

2. A publikációkat és citációkat szükséges felvinnie az MTMT rendszerébe (ld. ODT 231/2010 (XII.17.) sz. határozata) - szükség esetén MTMT tanszéki adminisztrátora segítségével. A feltöltés után fontos nyilvánossá tenni az adatokat.

3. A disszertációk benyújtásához szükséges Könyvtári adatlapot a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) adatbázisba rögzített publikációs lista átemelésével kell kitöltenie.
A könyvtári adatlap letölthető a Doktori Iskola honlapjáról a következő linken: https://semmelweis.hu/phd/files/2023/08/konyvtari-adatlap.doc

A PhD értekezésekhez benyújtott publikációkat a pályázó által benyújtott könyvtári adatlap alapján a Központi Könyvtár ellenőrzi. Nem célunk a tudományos munkák minősítése, csak az adatok hitelességének ellenőrzése.

4. A Könyvtári adatlap kitöltésénél a szükséges IF értékek egyetemi hálózatból elérhetőek a könyvtár honlapján az Információforrások/Adatbázisok menüpont alatt a Journal Citation Reports adatbázisban: https://jcr.clarivate.com

5. A kitöltött adatlapot kérjük, szerkeszthető formában (MS Word) a titkárság e-mail címére szíveskedjenek megküldeni: titkarsag.kk@semmelweis.hu
Az esetlegesen szükséges egyeztetések könnyebb lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy telefonos elérhetőséget is szíveskedjenek megírni.
Az adatlaphoz szíveskedjen mellékelni azon közlemények teljes szövegű változatát elektronikus formában, melyek nem érhetőek el a Semmelweis Repozitóriumban vagy a Semmelweis Egyetem hálózatából hozzáférhető adatbázisokban.
Az adatok ellenőrzése 10 munkanapot vesz igénybe. [Ld. EDT 42/2010. (07.05.) sz. határozata] 
A hitelesítés elkészültéről a könyvtár értesítést küld.

6. Az ellenőrzést követően egy értesítő e-mailben megküldjük a digitálisan hitelesített adatlapot.