Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem

Központi Könyvtár

Semmelweis Egyetem
Könyvtár használata - Friss információk

Tisztelt Hallgatók!

Az egyetemi könyvtár helyiségei felsőoktatási célból az R/6/2020  és R/7/2020 számú rektori határozat által meghatározott rendben, kizárólag a Semmelweis Egyetem határozatban említett hallgatói számára 2020.05.25-től látogathatóak, 7:00 és 24:00 között.

A belépéshez érvényes diákigazolvány, vagy hallgatói jogviszony igazolás szükséges.

A könyvtári és közgyűjteményi szolgáltatások (pl. kölcsönzés), tekintettel a járványügyi helyzetre, továbbra is kizárólag online megrendelt csomag átvételével lehetséges. Kérjük, használja online katalógusunkat a dokumentum kereséséhez. A kéréseket továbbra is e-mailben fogadjuk a konyvtar@semmelweis-univ.hu címen.


A kölcsönzés ideiglenes menete:

Figyelem! Bizonyos könyvek esetén a nem kölcsönözhető státusz ellenére is kikölcsönözzük a dokumentumot. Amennyiben csak nem kölcsönözhető példány áll rendelkezésre kérjük érdeklődjön e-mailben.

Kérjük, használja online katalógusunkat a dokumentum kereséséhez. A kéréseket e-mailben fogadjuk a konyvtar@semmelweis-univ.hu címen. Kérjük az email-be írja meg diákigazolványa, annak hiányában személyi igazolványa számát, a kölcsönözni kívánt dokumentum címét és raktári jelzetét, telefonos elérhetőségét.

A kérés teljesítéséről előzetesen visszaigazoló e-mailt küldünk, a kölcsönzött dokumentumok érvényes diákigazolvány vagy hallgatói jogviszony igazolás illetve nem egyetemi polgárok esetében személyi igazolvány bemutatásával a portán vehetők át előzetes egyeztetést követően.

2020. március 12-től a veszélyhelyzet megszűnéséig nem számítunk fel késedelmi díjakat, a kikölcsönzött könyvek visszahozatalára azonban lehetőséget biztosítunk. A visszahozatallal kapcsolatban, kérjük, előzetesen egyeztessen kollégánkkal a konyvtar@semmelweis-univ.hu címen.

A lejárt kölcsönzések meghosszabbítását a késedelmi díj törlése mellett is javasoljuk, a lejárati figyelmeztetések jövőbeni ismételt küldése érdekében.

A hosszabbítás az általános szabályoktól eltérően a könyv bemutatása nélkül lehetséges, az online katalógusban, vagy a konyvtar@semmelweis-univ.hu címre küldött email segítségével.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

Image from © pixabay_mattthewafflecat