A Semmelweis Publikációk adatbázis MTMT-vel kapcsolatos frissítési tájékoztatója

Tájékoztató az MTMT és a Semmelweis Publikációk adatbázis frissítési ütemtervéről, az adatok érvényesítéséről

A Semmelweis Publikációk adatbázis szempontjából fontos tényező az MTMT adatok feltöltése, mivel az egyéni és szervezeti egység szintű szerzőség pontosan csak így határozható meg, továbbá a WoS és Scopus adatbázisokban előforduló hibák javítását (és így a rangsorok számára látható egyetemi publikációs aktivitást) az MTMT adatai alapján tudja a könyvtár detektálni és javítását kérni.

Az adatbázisban elérhető adatok különböző kimutatásokban történő felhasználása (pl. teljesítményértékelés céljára) esetén fontos, hogy az adatok megbízhatóak és érvényesek legyenek.

Mivel az MTMT rendszere folyamatos frissítést tesz lehetővé, előfordulhat, hogy éppen a lekeresés után kerül frissítésre egy szerző vagy szervezeti egység adata.

Annak érdekében, hogy a szervezeti egységek és szerzők számára tervezhető legyen az MTMT adatok feltöltési ütemezése, időszakos frissítési időpontok kerültek kijelölésre a különböző pályázatok / adatszolgáltatások határideje alapján, melyek a következők:

Szervezeti egységek adataira vonatkozóan: január 31, április 30, július 31, október 31.

Szerzők adataira vonatkozóan: január 31, október 31.

A fenti időpontokat követően az adatok lezárásra kerülnek, az adatokat feltöltöttség szempontjából teljesnek és érvényesnek (a szervezeti egységek által elfogadottnak) tekintjük.

Néhány adatfeltöltéssel kapcsolatos megjegyzés:

- A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára a WoS és Scopus adatbázisban megtalálható SE affiliációval rendelkező teljes tudományos közleményeket feltölti az MTMT-be, viszont továbbra is a tanszék/szerző feladata:

-       azon forrásközlemények feltöltése, melyek nincsenek bent a Wos vagy Scopus adatbázisban, vagy nem teljes tudományos művek, vagy nem szerepel a közleményen a szerzőnél SE affiliáció

-       az idézők frissítése (Az MTMT a WoS idézőket időközönként frissíti)

- A szerzők és szervezeti egységek vonatkozásában továbbra is fontos a teljességre törekvő feltöltés, azonban tekintettel a statisztikai lekeresések időintervallumára, az utolsó 6 év adatainak frissítése a legfontosabb.

Esetleges kérdésük esetén kérjük, keressék tanszéki MTMT adminisztrátorukat.