MTMT - SEPUB - Aktuális információk

Tisztelt Kutatók!


A Semmelweis Publikációk adatbázissal és az MTMT-vel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

Semmelweis Publikációk adatbázisban szereplő, szerzőkre vonatkozó publikációs adatok frissítése az MTMT-ből

A szerzőkre vonatkozó tudománymetriai adatok bármikor aktualizálhatóak (SE IP tartomány vagy SE VPN használatával) az adott szerzőre rákeresve a „Szerzői profil”/„Egyéni oktatói teljesítményértékelés”-en belül az idézők számára vonatkozó táblázatok alatt található „Frissítés az MTMT-ből” gomb segítségével.

A frissítés elvégzéséhez nem szükséges belépni a Központi Könyvtár honlapjára.

Amennyiben az aktualizálást követően sem a megfelelő számok szerepelnek a táblázatokban, akkor az MTMT adatbázist kell ellenőrizni és feltölteni a még hiányzó közleményeket/elvégezni a hiányzó szerzői- vagy részleg hozzárendeléseket vagy frissíteni az idézőket.


MTMT - szerzőket érintő fejlesztések

1. Az MTMT2 nyilvános felületén most már elérhetőek a folyóirat-presztízs adatok. A kutatóknak azonban lehetőségük van arra, hogy ezeket az adatokat az MTMT nyilvános felületén elrejtsék. Ennek módja, hogy a saját szerzői adatlapjukon található jelölő négyzetet kipipálják. A beállításnak mindig csak az adott szerző publikációs listáját nézve van hatása.

2. A Fiatal Kutatók Akadémiája kezdeményezésére az MTMT irányító testületei megtárgyalták a tudományos pálya hosszát befolyásoló karrier-megszakítási időszakok MTMT-ben való rögzítési lehetőségét. Kizárólag a gyerekvállalással összefüggő karrier-megszakítási időszakok hossza és a gyermekek száma vehető fel az MTMT-be.

A kutatók a beállítás elvégzésével hozzájárulnak, hogy ezen információk megjelennek az MTMT nyilvános szerzői adatlapján, valamint lekérdezhetőek az MTMT nyilvános API (alkalmazás programozási) felületén.

Mivel ez egy érzékeny személyes adat, ezért rögzítési és módosítási lehetőség kizárólag a szerző által történhet. A beállítási lehetőséget csak az adott szerző felhasználónevével és jelszavával belépve adja fel a rendszer, adminisztrátori belépéssel/szerzői átlépéssel inaktív a lehetőség. Az inaktívvá váló szerzők esetében ezek az adatok törlődnek.