Tisztelt Olvasók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a HSTalks újabb angol nyelvű előadás sorozatot jelentetett meg a Biomedical & Life Sciences Collection részeként. Egyetemünk hallgatói és oktatóink számára a teljeskörű hozzáférés továbbra is biztosított az egyetemi IP tartományon belül.
A 22 részes előadás sorozat használható oktatási segédletként a terület átfogó bemutatásánál, vagy részleteiben, bizonyos apektusok megismeréséhez. A sorozat a következő területeket öleli fel:
Principles of Biochemistry
Előadó: Prof. Gerald W. Feigenson
Cornell University
- Lecture 1: Introduction to biochemistry
- Lecture 2: Amino acids and peptides
- Lecture 3: Protein structure principles
- Lecture 4: Observed protein structures
- Lecture 5: Protein folds and IV structure
- Lecture 6: Protein stability and folding
- Lecture 7: Haemoglobin structure and stability
- Lecture 8: Enzyme specificity and catalysis
- Lecture 9: Enzyme kinetics (Michaelis-Menten)
- Lecture 10: Enzyme inhibition; chymotrypsin
- Lecture 11: Enzyme regulation and coenzymes
- Lecture 12: Lipids, biomembranes and membrane proteins
- Lecture 13: Structure and function of carbohydrates
- Lecture 14: Metabolism principles
- Lecture 15: Glycolysis – energy and useful cell chemicals
- Lecture 16: Glycolysis control
- Lecture 17: Metabolism of pyruvate and fat
- Lecture 18: Urea cycle; oxidative phosphorylation
- Lecture 19: Light-driven reactions in photosynthesis
- Lecture 20: Gluconeogenesis and the Calvin cycle
- Lecture 21: Synthesis of lipids and N-containing molecules
- Lecture 22: Hormone mechanisms