Springer Fully Gold Open Access kvóta kimerült

Tisztelt Szerzőink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Springer Nature Open Access megállapodás keretén belül a 2024. évben az EISZ konzorciumban elérhető teljesen Open Access (Fully Gold) folyóiratokban felhasználható kvóta kimerült.

A 2024. szeptember 5. után beküldött és még 2024-ben elfogadásra kerülő közlemények esetében kizárólag az SJR Q1-es besorolású lapban megjelentek kapnak támogatást. (Természetesen a 2024.09.05. előtt beküldött, szokásos feltételeknek megfelelő közlemények támogatottak maradnak).

A támogatott folyóiratlista (a cikkek beküldése előtt mindenképpen érdemes ellenőrizni) frissítésre került, a következő oldalon érhető el: https://lib.semmelweis.hu/open_access_tamogatas

A kvóta kimerülése és 2024. december 31. között elfogadott közlemények esetén a megszokott folyamattól eltérően a levelező szerző (vagy ügyintéző szerző) a cikk elfogadásakor értesítést kap a kiadótól a kvóta kimerüléséről, többek között felajánlva, hogy visszavonhatják a publikációt és más folyóiratba nyújtják be, vagy egyéb forrásból finanszírozzák azt. Ilyen esetben a központi támogatás érvényesítéséhez kérjük, minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot OA ügyintézőnkkel (Antalovits Ferencné, ejournals@semmelweis.hu).

A kiadó támogatott hibrid folyóirataiban történő publikálás változatlan marad, azt nem érinti a kvóta kimerülése.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.