Keresés adatbázisainkban
Hiba
Keresés adatbázisainkban

Szűkítés
Információ a keresőről


Híreink

Clarivate Analytics márciusi webináriumokHozzáadás a kedvencekhez

Tisztelt Felhasználóink!


Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Clarivate Analytics januári webinár képzéseit: 

 

Fedezze fel, hogy az ingyenes Kopernio kiegészítő hogyan egyszerűsíti a teljes szövegek keresését és megjelenítését intézményi előfizetésekben és a nyílt hozzáférésű forrásokban

Kedd, 2019. március 12. - 9.00


Ezen rövid webinárium keretein belül bemutatjuk, hogy az ingyenesen a böngészőbe telepíthető Kopernio kiegészítő hogyan teszi lehetővé, hogy egy kattintással hozzáférjen a teljes szövegekhez egyenesen a Web of Scienceből. A Kopernio automatikusan keresi a könyvtári előfizetéseket, pre-print szervereket valamint intézményi repozitóriumokat.

Regisztrációhttps://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/k2/j.php?MTID=ta0616bbb72a0fd46af98b0a8e5d2786b

 

Az idézeteket nemcsak számolhatjuk! Fedezze fel az érdekes tanulmányokat az idézetek követésével! 

Szerda, 2019. március 13. - 9.00


A Web of Science 1.5 milliárd hivatkozást tartalmaz, amely egyszerűen kereshető és felhasználható új ötletek generálására. Ezen rövid webináriumban egy konkrét téma segítségével bemutatjuk, hogy a Web of Science idézettségi hálózata hogyan teszi lehetővé a meghatározó kutatások feltárását.

Regisztráció:https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/k2/j.php?MTID=t184ef90ef22f470c83f59bb62e802456

 

Bibliometriai elemzések az InCites segítségével  

Kedd, 2019. március 19. - 9.00


Hol tartunk ma a többi intézményhez képest? Melyek az erős oldalaink? Mely tudományterületek/együttműködések lehetnek gyümölcsözőek a jövőben? Mely folyóiratokban érnek el jobb eredményt a cikkeink? Kik finanszírozzák a kutatásainkat és milyen források lehetnek érdekesek a jövőben? Ezekre a kérdésekre fogjuk keresni a választ az InCites bibliometriai elemző eszközzel.

Regisztráció:https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/k2/j.php?MTID=t91c70523b9ed82fa856b19431633010e 

 

További információkat a webinárokról az alábbi linken találnak:

https://clarivate.savoinspire.com/hungary


Ünnepi nyitvatartásHozzáadás a kedvencekhez

Tisztelt Felhasználóink!

 

A Mikszáth téri és az EOK könyvtárat 2019. március 15-én (pénteken) a hétvégi rend szerint lehet igénybe venni, azaz kölcsönzés és könyv visszavétel nem lehetséges.

 

Szíves megértésüket köszönjük!


EOK nyitvatartás március 9-én Hozzáadás a kedvencekhez

Tisztelt Hallgatók!

 

Az EOK könyvtár rendezvény miatt 2019. március 9-én zárva tart 6:00-18:00 között. Kérjük, ne hagyjanak ez idő alatt semmilyen személyes tárgyat a könyvtárban!

 

Megértésüket köszönjük!


DuoDecim Evidence-Based Medicine Guidelines - trialHozzáadás a kedvencekhez

Tisztelt Felhasználóink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy április 12-éig kipróbálás céljából ingyenesen elérhető a DuoDecim Evidence-Based Medicine Guidelines klinikai döntéshozatal támogató rendszer.

Az adatbázis klinikai útmutatókat (guidelines) tartalmaz, mely segíti a klinikusokat a különböző betegségek pontosabb és gyorsabb diagnosztizálásában, megfelelő terápia kiválasztásában.

 

Ez a döntéstámogató rendszer jelenleg több mint 1000 részletes, evidencián alapuló útmutatót tartalmaz, amelyhez vizsgálati eljárásokat bemutató videók, szív- és tüdőhang felvételek, bőrgyógyászati, szemészeti elváltozásokról készült részletes fotók egyaránt társulnak, ezen felül természetesen az alapvetően szükséges kalkulátorok is elérhetőek benne.

 

Az a rendszer az egyetem valamennyi számítógépéről, valamint egyetemi wi-fi hálózatra való csatlakozással, akár mobileszközökről is használható (nincs mobil applikáció).


KARGER "How to publish?" szerzői szemináriumHozzáadás a kedvencekhez

Kedves Érdeklődők!

 

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani az alábbi a Központi Könyvtárban február 22-én 9:30-11:00 között megrendezésre kerülő KARGER-How to publish?  szerzői szemináriumot.

 

Előadók:

Julia Kersebaum, Manager, Academic and Research Institutions

Gregor Bangert, Key Account Manager at Karger

 

A rendezvény rövid programja:

 

9:20 – 9:30 workshop registration
9:30-9:40 Introduction to Karger Publishing
9:40-10:00 How to select your journal for publication?
10:00-10:15 Tea or coffee break
10:15-10:35 Do's and Don'ts, How to write and get it published?
10:35-10:45 System presentation, advanced search options
10:45-11:00 Discussions and Q&A

 

Az előadás angol nyelvű lesz.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük, részvételi szándékukat, jelezzék legkésőbb február 21 -ig e-mail útján a titkarsag.kk@semmelweis-univ.hu e-mail címre, tekintettel arra, hogy a férőhelyek száma korlátozott.

 

A rendezvényen való részvétellel Önök elfogadják, hogy fénykép készülhet Önökről, amely a Központi Könyvtár honlapján, facebook oldalán megjelenhet.

 

Részletes adatkezelési tájékoztatást a rendezvényeken készült fényképek felhasználásáról, valamint a regisztrációkor megadott személyes adataik kezelésével kapcsolatban a következő linken kaphatnak:https://lib.semmelweis.hu/nav/adatkezelesRégebbi híreink további oldalakon olvashatóak:
59 oldal Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő oldal