Márai-programHozzáadás a kedvencekhez
Hiba

2013

 

2013-ban is pályáztunk az NKA és a KELLO közreműködésével meghirdetésre került pályázatra, mely a hazai kiadókat, könyvtárakat támogatta, célja pedig az olvasás népszerűsítése volt.  A program keretében a nyertes könyvtárak jelentős összegű támogatást kaptak a megjelölt listában szereplő dokumentumokhoz való hozzájutáshoz.

 

A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár, illetve kari/tanszéki könyvtárai  850 000 Ft értékben válogathattak a pályázatban megjelölt könyvek közül. Az összrendelés 259 db könyvet tartalmazott, melyből 91-et a Központi Könyvtár igényelt. Továbbra sem volt kötelező szépirodalmat választani, így a rendelés túlnyomó többsége releváns szakirodalom volt. Nehézség volt viszont, hogy 2014 év elején történt a kiszállítás, így a könyvek szétválogatása és leltárba vétele csak ekkor valósulhatott meg.

 

Főbb címek a Márai-pályázaton igényeltek közül a csatolmányokban található "Márai-program 2013" dokumentumban találhatók

 

2012

2012-ben is pályáztunk az NKA és a KELLO közreműködésével meghirdetésre került pályázatra, mely a hazai kiadókat, könyvtárakat támogatta, célja pedig az olvasás népszerűsítése volt.  A program keretében a nyertes könyvtárak jelentős összegű támogatást kaptak a megjelölt listában szereplő dokumentumokhoz való hozzájutáshoz.

A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár, illetve kari/tanszéki könyvtárai 1.700.000 Ft értékben válogathattak a pályázatban megjelölt könyvek közül. Az összrendelés 391 db könyvet tartalmazott, melyből 81-et a Központi Könyvtár igényelt. 2011-hez képest jelentősen megkönnyítette a helyzetet, hogy szépirodalmat nem volt kötelező választani, nehézség volt viszont, hogy év végén történt a kiszállítás, így a könyvek szétválogatása és leltárba vétele csak 2013-ban valósulhatott meg.

Főbb címek a Márai-pályázaton igényeltek közül a csatolmányokban található "Márai-program 2012" dokumentumban találhatók2011

2011-ben első alkalommal indult, az NKA és a KELLO közreműködésével meghirdetésre került pályázat a hazai kiadókat, könyvtárakat támogatta, célja pedig az olvasás népszerűsítése volt.  A program keretében a nyertes könyvtárak jelentős összegű támogatást kaptak a megjelölt tény-és szépirodalmi listákban szereplő dokumentumokhoz való hozzájutáshoz. A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár, illetve kari/tanszéki könyvtárai 1.700.000 Ft értékben válogathattak a pályázatban megjelölt könyvek közül. Mivel az elnyert összeget fele-fele arányban kellett tény-és szépirodalomra fordítanunk, az utóbbi esetében rendkívül nagy segítséget jelentett az I. és a II. Sz. Gyermekklinika rendelése, hiszen orvosi szakkönyvtárként szépirodalmi művek gyűjtése nem szerepel a gyűjtőköri szabályzatunkban. A Központi Könyvtár így a tényirodalmi listáról választott ki, vételezett be és dolgozott fel 46 db dokumentumot. 


Kiemelt címek a "Márai-program 2011" dokumentumban találhatók.